blogs

persoonlijke blogs die ik graag volg

Naast zelf bloggen over mijn leven neem ik ook graag een kijkje bij andere blogs. Het liefst kijk en lees ik week en maandoverzichten om te zien hoe anderen leven en tegen de wereld aankijken. Hieronder verzamel ik de blogs die ik wekelijks probeer te bezoeken, want Bloglovin’ werkt voor mij niet zo prettig (dan klik ik ergens op maar heb ik geen tijd gehad om te reageren, en dan is de blog alweer weg uit mijn overzicht en vergeet ik ze… vervelend). De lijst vul ik eens in de zoveel tijd aan. En als je een blog kent waarvan je denkt dat ik hem leuk zou kunnen vinden, stuur me vooral een berichtje!

T U S S E N M A R S E N J U P I T E R // het leven van Irene
Irene blogt sinds 2016 over haar leven en alles wat haar bezighoudt. Zo post ze elke week een weekoverzicht waarin ze laat zien wat ze zoal in een week doet (en daar komt haar schattige baby ook vaak in voorbij!). Soms deelt ze van alles over het mama zijn, de boeken die ze leest en de baksels die ze maakt. Een blog die ik meermaals per week bezoek en graag lees.

R O B I N S C H R I J V E R S // een blog met diepgang
Als ik het kort zou moeten samenvatten is het blog van Robin een weg uit zijn burn-out. Maar het is nog zoveel meer! Je leest er zijn persoonlijke verhalen die eerlijk en puur geschreven zijn en kijkt mee met alles wat hij elke week meemaakt. Een blog met diepgang waar je zelf misschien ook nog wel iets van kunt leren.

F E R N W E H F O R E V E R M O R E // persoonlijk blog van een fotografe
Op het persoonlijk blog van Angélica lees je tegenwoordig elke week haar weekoverzichten of van alles over het ondernemersleven van een fotografe. En dat is heel interessant! Verwacht dus vooral de prachtigste foto’s ; ) Voordat we in een lockdown zaten en ze nog veel kon reizen, blogde ze de ook mooiste foto’s en reisverhalen van over de hele wereld. De moeite dus zeker waard om ook eens naar wat oudere posts te scrollen.

E T A L L E S // mentale moeilijkheden en ook heel veel fijne dingen
Anne schrijft graag. Over haar mentale moeilijkheden en hoe ze zo goed mogelijk voor zichzelf probeert te zorgen. Ze schrijft eerlijk en is open over alles, iets wat niet veel bloggers aandurven, en wat ik juist heel erg leuk vind aan haar blog. Naast het schrijven van verhaaltjes – ze wilde ooit schrijver worden – houdt ze ook een wekelijks dagboekje bij. 

S P L I T L E V E L L E V E N // splitlevel wonen in een vinexwijk
Mama Nikki is haar blog begonnen in januari 2020. Nog best recent dus maar er staan al een heleboel leuke dingen op! Ze schrijft graag over het mama zijn, maar ook over duurzaamheid en vooral over haar leven in het algemeen. De balans die ze steeds zoekt tussen drukte en rust en het mama zijn maar ook een vol leven daarnaast hebben.

W E N D Y W E E T W A A R O M // een persoonlijk blog
Wendy ben ik in 2021 gaan volgen en ik was al snel fan van haar manier van schrijven, de onderwerpen die ze kiest om over te schrijven en haar kijk op de wereld. Een mooi voorbeeld daarvan vind ik haar manifesto. Zeker de moeite om te volgen!

L A S T D A Y S O F S P R I N G // sinds 2010 een favoriet
Bij het maken van dit lijstje realiseerde ik me niet hoe lang ik Marlous al volg, sinds 2010 wauw! Wat ik vooral leuk vind om te volgen zijn haar dagboekjes en haar interieurblogs.

I N G T H I N G S // breien, haken en overpeinzingen 
Inge volg ik al jaren. Ik geloof zelfs al wel tien jaar! Haar breisels en haaksels zijn fijn om naar te kijken. Maar wat ik nog het meest fijn vind aan haar blog zijn haar overdenkingen. Over het leven en de dingen die ze meemaakt. Ze heeft een fijne manier van schrijven waardoor ik elke week wel ff langs ga om te kijken of ze weer iets nieuws heeft gepost.

H E M E L S G R O E N // webspinsels van de creatieve Mara
Op Hemelsgroen kun je sinds 2005 elke vrijdag de illustraties van Mara bekijken. Een jaar later is ze ook begonnen met journalen en ze schrijft vaak de leukste, grappigste en herkenbaarste stukjes. Een super leuke blog die me altijd veel inspiratie geeft!

H O O G S E N S I T I E V E H E L D // een eerlijke blog over o.a. chronisch ziek zijn
Haar blog zegt het al, Nikita schrijf over hoe het is om hoogsensitief te zijn. Maar niet alleen dat, ze post ook weekoverzichten en schrijft wel eens over haar hersenspinsels. Daarnaast weet ze nog niet zo heel lang dat ze chronisch ziek is en daar schrijft ze ook over. Zeker interessant als je je daar wat meer in wil verdiepen en wil horen van een ervaringsdeskundige hoe het is om te leven met fibromyalgie.

I L O N A A // mentale openheid en creativiteit van Ilona
Ook het blog van Ilona ben ik in 2021 beginnen te volgen. Wat mij vooral zo interesseert en steeds weer terug laat gaan zijn haar persoonlijke blogs. Ik waardeer haar openheid over haar mentale moeilijkheden heel erg! Zo schrijft ze soms over autisme, PTSS en depressies en de opnames die soms voorkomen.

P R E P I U K // persoonlijk journal over allerlei avonturen
Patricia houdt een journal bij waarin ze eens in de zoveel tijd laat zien wat ze gedaan heeft. Met prachtige foto’s! In de zomer lees je updates over de groentetuin, in de herfst over haar breiwerken en de rest van het jaar over haar bak kunsten en lieve konijn Juve.

E U H N E E // de queen van het zagen
Lesley schrijft vooral over dingen waar ze lekker over kan zagen zoals dat in België heet. Dingen die haar irriteren, die ze niet snapt of waar ze het nut niet van inziet. Zo heeft ze regelmatig lijstjes met voorbeelden van dingen die bij haar écht niet door de beugel kunnen. Als je zin hebt om te lachen, zeker even bij haar gaan kijken!

B L O G B Y L I N D A // dagboekjes en verhuizen naar het buitenland
Linda noemt zichzelf een bankaardappel, maar als je haar blog volgt, is daar niet veel van terug te zien. Ze is super leuk om te volgen als je, net als ik, van dagboekjes houdt. Want daarin staat genoeg actie, iets waar een bankaardappel vies van is ; ) Ze woont trouwens sinds 2020 in Spanje en het is erg leuk om te volgen wat ze daar allemaal doet. Ze wandelt er veel, dus je krijgt veel van de natuur daar mee.

L A U R I N E M I N // een Belg in Spanje
De Belgische Laurine deelt elke week haar weekoverzichten met je en daarin kun je meekijken met haar leven in Spanje. Ze post meerdere keren per week dus er is genoeg te lezen! Zo schrijft ze graag over bewust leven en duurzaamheid.