de grote uitjes lijst

Houden jullie ook een lijst bij van leuke plekken die je ooit een keer wil bezoeken, restaurants waar je graag wil eten of activiteiten die je eens wil doen? Ik heb na jaren verzamelen een flink lijstje en het leek me leuk om een deel ervan hier eens te delen! Eens in de zoveel tijd vul ik hem aan met leuke dingen.

restaurants

Hamburg staat op mijn te bezoeken lijstje want het lijkt me een hele leuke stad! Een van de dingen die ik daar dan graag zou willen doen is eten bij restaurant Anleger1870, want kijk hoe gaaf aan het water in de kassen! Knusser kan bijna niet toch.

SAFAR-Maastricht-restaurant-bloemkool
foto liefsuitlimburg

In Maastricht opende dit jaar SAFAR, een nieuwe lunch plek die er prachtig uitziet! Het interieur is ontzettend mooi en de lunchkaart ziet er overheerlijk uit.

Oliver Green is een concept waar ik heel blij van wordt! Heel veel groen voer hmmm. Dit staat hoog op mijn lijstje voor mijn volgende Amsterdam bezoekje!


musea

The Upside Down museum en Wondr in Amsterdam. Ja ja, ik weet het… heel erg hipster. Maar het lijkt me wel gaaf om eens te zien.


natuur

foto @annevanmidden

Dat ik een herfst fan ben had je waarschijnlijk al gemerkt ; ) Ik kan dus ook echt heel erg genieten van de natuur, want die is dan toch wel echt op z’n mooist. Een goede tijd om tuinen te bezoeken! Bijvoorbeeld de kasteeltuinen in Arcen.

Iets anders dan een tuin… kwekerij Bastin in Limburg. Ze hebben er elk jaar in de herfst een pompoen parade en in de zomer lavendel dagen.

Ook heel mooi om te bezoeken lijkt me Wilhelma in Stuttgart. Dit is een botanische (kasteel)tuin en dierentuin in een.

En de Botanischer Garten der Ruhr-Universität Bochum mag ook niet op mijn lijst ontbreken.

foto @maureen.vdberg

We wonen er helemaal niet ver vandaan, maar toch ben ik er nog nooit geweest… de Brunssummerheide.

foto @beemfights

Hij staat ook op mijn day zero lijst, fietsen door de bomen zoals het genoemd wordt. Een plek in een Belgisch bos waar je op 10 meter hoogte door de boomtoppen kunt fietsen. Lijkt me zo leuk!

En daar past deze ook bij, fietsen door het water. Ook in België in de buurt van Bokrijk. Lijkt me ook leuk om te doen!


architectuur

Noorwegen staat om de architectuur hoog op mijn lijstje. Een van de dingen die me zo gaaf lijkt om eens in het echt te bewonderen is Knubben in Ardendal.

foto: @andyhendrata

Ik heb er een tijdje gewoond maar heb het nooit bezocht, Naturalis in Leiden. De hal is zo ontzettend mooi, daar moet ik echt een keer geweest zijn.


vakantie

Ik hou heel erg van aparte slaapplekken en iets wat dus zeker op mijn lijstje moet staan is overnachten op het water. Zo lijkt de blokhutboot me heel gaaf om een keertje in te slapen.

Met kind is vakantie naar een park nooit verkeerd, want je hebt alles binnen handbereik. En een keertje slapen in een tiny house staat ook al eeuwig op mijn lijst, dus waarom niet combineren? Bij EuroParcs de Zanding kan dat, super handig. En kijk hoe knus het huisje eruit ziet!