nieuwsbrieven

K R O N K E L I N G // over fotografie
Kronkeling is de fotografie blog van Elvira, een schrijver die fotografeert of een fotograaf die schrijft, zoals ze zelf zegt. Tot voor kort stuurde ze elke zondag een hele interessante nieuwsbrief uit die over fotograferen gaat. Tegenwoordig wordt dat wat minder frequent, omdat ze zich meer op het fotograferen wil concentreren. Haar hersenkronkelingen op het gebied van fotograferen vind ik elke keer weer heel erg fijn om te ontvangen en om zelf ook mee aan de slag te gaan tijdens het fotograferen.

D E H A V E R M E L K E L I T E // hip worden of blijven ; )
Jonas Kooyman is journalist en de man achter De Havermelkelite. En zoals hij zelf zegt helpt de nieuwsbrief je om de tijdgeest beter te begrijpen. De brief komt elke tweede zondag van de maand in je inbox en is gevuld met de beste trendverhalen over de stedelijke levensstijl, zijn favoriete boeken-, serie- en podcasttips én een meme van de week.

K U N S T K I J K E N M E T K O & K H O // de naam zegt het al: kunst kijken!
Ko & Kho praten over kunst zoals anderen praten over films en voetbal. Elke maand krijg je een nieuwsbrief vol kunst én vijf tips in je inbox. Dus mis je het tijdens de lockdown om musea te bezoeken, schrijf je in!

M A A N D A G N A D E Z O N D A G // dat zondagse gevoel nog even vasthouden 
De maandag na de zondag is een verzameling van het alledaagse. Marlou schrijft het briefje en stuurt het om de week naar je toe. Het verschijnt elke maandagochtend in je inbox, een fijn begin van je week! Het zit bomvol fijne dingen die Marlou zelf heeft gelezen, gezien of gedaan. Met tips over van alles en nog wat, maar die je vooral vaak een glimlach doen bezorgen.

H E T K A N W E L // groener, eerlijker en leuker leven
In de nieuwsbrief van hetkanwel lees je over het vergroenen van je leven op het gebied van wonen, eten, natuur, energie en reizen. Daarbij krijg je tips over verduurzamen, minimaliseren en plastic vrij leven. Scheelt je een hoop zoekwerk op internet, als dit onderwerpen zijn die je interessant vindt. Je krijgt ‘m wekelijks in je inbox!

B L O K L E T T E R S // een ode aan de internetcultuur
Blokletters is de nieuwsbrief van Mayke Blok. Een mix van nerdy nicheblogs, prettig prikkelend kijk- & luistervoer en gekke hobby’s die bestaan bij gratie van het web. Ze studeerde journalistiek en dat is haar stok achter de deur om wekelijks woorden te typen voor andere mensen.

O P N E Z O N D A G // elke dag is een zondag
Op ne zondag – oftewel de Belgische Trees – deelt tuintips, recepten en het dagelijkse leven van een introverte lezer: alles om de huis-, tuin- en keukenmus in jou gelukkig en geïnspireerd te houden. Omdat het leven maar voor 14% uit zondagen bestaat, heeft ze besloten om van elke dag een beetje zondag te maken. Hoe ze dat doet lees je in haar nieuwsbrieven.

V R I J S C H R I F T // een kritische mening over de media
Vrijschrift is de semi-wekelijkse nieuwsbrief van Madeleijn: historicus, mediacriticus, publicist en kattenliefhebber. Zoals ze zelf zegt; het is tijd om de onzin in ’s Neerlands media aan de kaak te stellen! Op haar Instagram krijg je al een klein voorproefje. Als je je aanmeld voor de nieuwsbrief ontvang je een alles behalve standaard welkomsmailtje terug. Het is een bijzondere nieuwsbrief!

T H E S E L F – L E T T E R // how to improve to get closer to your true self
Julia Horvath is schrijfster en houdt ervan om na te denken. Over zichzelf, het leven en hoe ze dit alles kan verbeteren. Haar nieuwsbrief zou ik omschrijven als een zoektocht naar alles wat je dichter bij je ware ik kan brengen. Tools gebruiken om uit te vinden wie je bent en wat er bij je past. Je krijgt wekelijks een briefje vol met ideeën en inspiratie!