Sinds tweeduizendvijftien heb ik dit eigen plekje op het internet. Dit is mijn versie van hoi lief dagboek. Hier verzamel ik alles wat ik doe en meemaak, want fotograferen en documenteren is wat ik het liefste doe. Maar ik zal me eerst even aan je voorstellen…

Mijn nickname komt van het Beatles liedje Lucy In The Sky With Diamonds. Als je dat vertaald naar het Nederlands, dan krijg je luusjeindelucht… soort van! Maar je mag me gewoon Luus noemen hoor : )

Opgegroeid met het internet in de 90s (toen we nog moesten inbellen, weet je nog?). Sindsdien heb ik het nooit meer losgelaten. Ik vond het een wonderlijke plek! En nog steeds trouwens. Ik bouwde er altijd mijn eigen plekje, om te delen, te lezen of in contact te komen. Tegenwoordig is mijn blog vooral een reflectie van mijn dagelijks leven, van het gewone waar ik zo van houd. Ik probeer de schoonheid in de kleine dingen te zien en in slow motion te leven. Even extra stil staan bij de fijne dingen en alles niet te snel aan me voorbij laten gaan. En als je dat leuk vind, kun je meekijken!

Maar wat maakt mij nou vooral blij? Drie dagen per week ben ik omringd door de prachtigste bloemen, want dan werk ik bij de bloemist. Niets mooiers dan de lach op een gezicht als iemand een boeket meeneemt. Contact houden met vrienden doe ik het liefst met digitale foto’s sturen of brieven die nog ouderwets per post heen en weer gestuurd worden. En dan maak ik er altijd een visueel feestje van! Want dat doe ik ook graag, creatief zijn. Het liefst maak ik stempels of papieren bloemen, want daar word ik rustig van en dat zorgt voor meer ruimte in mijn hoofd. Net zoals wandelen. Dat doe ik graag en veel en ver, het liefst. Om alles om me heen goed op te nemen heb ik altijd mijn telefoon of camera mee en maak ik lomografie en macro foto’s.

Ik ben altijd wel met iets bezig en het liefst met meerdere projecten tegelijk. Zo begon ik jaren geleden met elke dag een foto maken, beantwoord ik elke dag een vraag, streep ik graag dingen af van mijn honderdeneen doelen en schrijf ik elke dag drie dingen op waar ik dankbaar voor ben. En als je benieuwd bent naar wat ik elke dag zo uitspook, kijk dan vooral mijn weekoverzichten!

Wil je me iets vertellen of heb je een vraag? Stuur me een berichtje, dat vind ik leuk! En alvast veel plezier met rondkijken.