eten & drinken

Ben je in Limburg, dan drink je bier

Bezoek je Limburg, dan kan ik je zeker aanraden om ook een bezoekje te brengen aan een van de bier brouwerijen. In Gulpen kun je de Gulpener Bierbrouwerij vinden, mijn favoriet om te eten en drinken. Hier kun je rondleidingen doen of een biertje drinken in het café of de biergarten (een aanrader!). Regelmatig brouwen ze biertjes in de microbrouwerij, dus je kunt je steeds laten verrassen met nieuwe smaken. Bestel dan ook gelijk wat te eten, want het is overheerlijk! Het Brouwlokaal gebruikt alleen ingrediënten uit het 25 miles concept, wat betekent dat je alleen eten en drinken krijgt dat lokaal wordt verbouwd. Vegans kunnen hier trouwens ook goed terecht, wel even ernaar vragen.. dan maken ze speciaal wat voor je. En als je er dan toch bent, neem dan wat biertjes mee voor thuis uit de bierwinkel. Dan heb je nog iets om van na te genieten! Wist je trouwens dat het de duurzaamste speciaalbier brouwerij van Europa is?

Een klein stukje verderop, in Wijlre, is de Brand Bierbrouwerij. Hier zie je van buitenaf de grote koperen ketels staan en dat ziet er indrukwekkend uit. Ook hier kun je rondleidingen doen of een biertje drinken in het proeflokaal. Wist je dat Brand de prijs voor beste pils van Nederland gewonnen heeft?

Dichtbij de grens van Duitsland ligt het dorpje Vijlen. Ben je op bezoek in Zuid-Limburg dan kan ik absoluut een wandeling in het Vijlenerbos aanraden met een bezoekje aan Het Hijgend Hert. Het café ligt midden in het bos op een hoogte van 260 meter boven het NAP. In de zomer kun je er op een gezellig terras zitten en de zelfgebrouwen Hert biertjes drinken. In de winter heb je er het prachtigste sneeuwlandschap.